Welke route ?

Inleiding
Een van de eerste vragen die je krijgt is: "waar ga je naar toe?". Het door ons gegeven antwoord "Zuid-Amerika" lijdt meestal juist tot meer vragen. Maar hebben we wel antwoorden? Is het niet juist het leukst dat je elke keer opnieuw een nieuw plan kan en moet trekken op basis van je situatie op dat moment.

Voor een ieder die dit toch een onbevredigend antwoord vindt, hebben we een initiele route verzonnen. Het voordeel hiervan was ook dat we gevoel konden ontwikkelen voor het soort vliegpas dat ons goed uitkomt. Volg de volgende link voor een beschrijving van "de route".

De redenatie
Hieronder is weergegeven welke redenaties ten grondslag hebben gelegen aan bovenstaande route. De gehele route is grofweg in drieen te delen.
- zuid Chili & zuid Argentinie
Bij alle van de bovengenoemde delen van de route leiden weer "velen wegen door Zuid-Amerika". Een van de overwegingen is : willen we / moeten we eventuele problemen die er nu zijn in Argentinie proberen te ontlopen.

- start in Beunos Aires
In goed onderling overleg hebben we besloten onze reis niet te starten in een gebied dat de uitstraling heeft van een crisis. Wel zullen we Beunos Aires kortstondig aandoen als tussenstop op weg naar Montivideo

- zonder Argentinie
Het is lastig gebleken Argentinie geheel te ontwijken, vanwege het vervolg van onze route, komende vanuit diep down south op naar Montivideo en B&C. Het merendeel van de vluchten richting Uruguay en Brazilie vliegen vanuit Argentinie en via Beunos Aires.

- zuid Argentinie en pas later een tussenstop in Beunos Aires
Zo doen we het dan, via El Calafate naar Puerto Madryn, waarna we op Beunos Aires vliegen om door te reizen naar Uruguay en Brazilie.

Peru en Bolivia
Weinige dingen zijn zeker in het leven, maar wij willen naar Peru en Bolivia. De exacte route is niet goed te bepalen, hoeveel we moeten vliegen binnen die twee landen van/naar die twee landen is nu nog moeilijk in te schatten. Veel is ook afhankelijk hoe je een van beide landen binnenkomt. Enkele voorbeelden :

- aankomst in Bolivia vanuit Brazilie
Een van de meer exotische mogelijkheden. Zonder openbaar vervoer over de grens en waarschuwingen om de grensbewakers in de gaten te houden, omdat je anders met meer of minder bagage aan de andere kant van de grens komt te staan.

- aankomst in Bolivia vanuit Atacama woestijn (Chili)
Zeker een van de wensen op ons lijstje ! Deze woestijn is zeker de moeite van het bezoeken waard.

- aankomst in Peru via de kust van Chili
Ook over de smalle grensstrook tussen Chili en Peru is een verbinding met het openbaar vervoer mogelijk. Extra info toevoegen ...

- aankomst vanuit Argentinie in Bolivia
Ook dit is een mooie ingang, voornamelijk binnenkomende over een hele droge woestijn die prachtige plaatjes op kan leveren.

- vliegen op La Paz, Lima enz...
Als we Argentinie willen vermijden is een van de besproken opties om te vliegen vanuit Asuncion. Het kan uit kostenoverwegingen wel eens verstandig blijken te zijn om van hoofdstad naar hoofdstad te vliegen.


overige
Naast al voorgaand moois zijn er nog gevaarlijk veel andere mooie dingen te doen. Deze lijst is onmogelijk compleet te maken maar hieronder is geprobeerd een start te maken van dingen andere dingen die we graag willen gaan doen :

- Ecuador
Onze reis eindigd in Guayaquil (Ecuador). Maar in onze literaire ondekkingsreis hebben we dit laatste land op onze lijst nog niet uitgebreid onderzocht (het is ook maar een klein landje ???). De route moet nog worden bepaald.

- Spaans
We hebben deze reis voorbereid met een cursus spaans (voor meer info over deze cursus zie
http://www.eur.nl/icir/studeren_buitenland/taalcursussen.htm). Daarentegen zijn we ook overtuigd dat we zeker geen volleerd spaans sprekende toeristen zijn. Om dit wel te worden willen we eigenlijk ook nog tijdens onze reis dit bij te spijkeren.

- Foz Iguazu
Dit behoeft geen uitleg zie eventueel de volgende
link.

- Burt en Corina
Deze vrienden vonden het nodig de braziliaanse cultuur te "verrijken" met hun Nederlands. Een uitgebreide beschrijving is te vinden op hun
brasil homepage. link.

- Amazone
Wie kent het niet de wereld beroemde erg belangrijke zuurstofbron voor onze aardbol, de amazone. Wij zullen waarschijnlijk niet zijn volle lengte afreizen, maar proberen wel een er een klein stukje van te bereizen.

- Eindigen aan de Caribische kusten
Als we beide weer de juiste strand lichaamsbouw hebben gaan we hier misschien ook even flaneren. De lange wandelingen, zware rafttochten enz. moeten zorgen dat onze bil, buik armspieren in de optimale shape zijn (buh!)