Venezuela

Deze pagina is bedoeld als verzamelpunt van alle informatie over Venezuela

Intressante plaatsen :
Tierra caliente
De hete klimaat zone die reikt tot een hoogte van ca 800 m. Hele jaar zon en temp rond 30 C. In kustgebied/eilanden/Llanos (centrale laagvlakte)/Maracaibo-bekken/Venezolaanse Amazone en grote delen van guayana)

Tierra templada
De gematigde zone in gebieden van 800 tot 2000 m. Bijna altijd lente met temp van ca 20 C. In Cordillera de la Costa/grootste gedeelte van het Andesgebergte.

Tierra fria
De koude zone in gebieden tussen de 2000 en 3500 m. Temperaturen van 10 tot 16 C. In een paar bergdorpen rond Merida moet u rekening houden met dit frisse klimaat.

Beste reistijd !

Het hele jaar
Regenseizoen : in principe van april tot begin november (dagelijks een korte hevige tropische bui). In Amazone kan de regen wel een paar dagen achter elkaar duren.

Voor Salto Angel aug en sep top maanden, in regentijd tafelberg en Salto Angel vaker in de wolken gehuld en muggenplaag neemt toe

Droge seizoen okt tot mrt, de hitte kan ondragelijk worden. Minpunt aan het eind van de droge periode mrt-apr de waterstand veel te laag om met eenkano te varen. Bovendien is er dan van de Salto Angel niet veel meer over dan een dun straaltje.

Bron: Dominicus Venezuela/Isla Margarita 1998

SaltoAngel
Regenseizoen mei-nov (boten varen alleen in regenseizoen)
Drogetijd dec-april (wolkenloos beter voor de vlucht over de waterval)Los Llanos del Orinco
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
          Nat Nat Nat Nat Nat Nat