Gemaild : 2-2-2002

Hola amigos,

Yes, we hebben nog amigos, oftewel goede vrienden in drank en samenzijn. We vonden het geweldig en super gezellig jullie allemaal te zien. We hebben ons lang niet zo goed gevoeld (dat was de volgende dag natuurlijk iets minder).

Na een weekje in Chile voelen we ons al helemaal thuis....,


Santiago was geweldig (warm en vies), dus zijn we daar maar lekker drie dagen blijven hangen in een vies hotel. Dat was al gelijk een goede besparing voor later (21 gulden per nacht voor ons samen (euro kennen we hier nog niet)). Ook in een lokale gaarkeuken gegeten (yes wat gaat het goed met ons budget) en dat was heerlijk. Ook al zelf wat gefabriceerd. Nadat we onze eerste beroving hadden gezien en s'nachts in de middel of nowhere uit de metro zijn gegooid (we waren te laat bij een connectie tussen twee metro's) voelden we ons weer helemaal thuis. Daarna zijn we vertrokken naar een voor ons nog onbekende plek, we kozen het meer als logische tussenstop tussen twee andere plaatsen Santiago en Temuco.

Na een uurtje of vier bussen in Talca aangekomen, daar kwam een Oosterijker op ons afgehobbeld die vroeg of we bij hem wilden slapen. Onze eerste vraag was HOEVEEL, maar dat viel reuze mee dus hebben we dat gedaan. Hier is alles very very oke, het is net paradijs, we zitten in Casa Chueca, een "hotel" van 2 oostenrijkers, met een gigantische tuin met zwembad, lama's, opvang voor zieke roofvogels en een van de twee is een afgesjeesde bergbeklimmer die zo'n beetje elke berg velen malen is opgeklauterd (hij gaf een korte diapresentatie, daar voelde je alleen maar ellendig bij wat hebben we al veel gemist en wat blijven we maar kort in dit gebied, 3 weken is veel te kort). Vlakbij is een natuurgebied, waar we gisteren (zondag) onze eerste "bergwandeling" hebben gemaakt, erg stoffig, oftwel als de ene bus de andere passeert zie je een tiental minuten niks als stof stof en nog eens stof, maar prachtig ?! Zoals jullie van ons gewend zijn is ons promilage nog niet echt gedaald, wat wil je ook met liter flessen voor vier gulden, je hoeft ook alleen een streepje te zetten en je mag weer een nieuwe pakken (nou dat lukt ons nog wel). En omdat de lokale alcochol wijn is, moesten we vandaag naar 2 wijnproeverijen, op de mountainbike, heel erg leuk en interessant (ja, ja), daarna lekker een beetje geluierd in die prachtige tuin met uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Nu zijn we in Talca zelf , alweer op de mountainbike (lekker warm).

In de casa zijn backpackers, alleen zoals overal .. Nederlanders te over. De eigenaren zijn erg vriendelijk, gisteren avond hebben we sterren kijk les gehad, met een telescoop naar orion, saturnus (prachtig met die ring), jupiter en nog wat van die sterren gekeken. Morgen gaan we met de trein naar het strand, maar eerst over honderden meters duin, dat wordt zweten.

Volgende keer meer,.

En zo fietsen we weer terug om te gaan genieten van de heerlijke wijn die we vandaag gescoord hebben (nummer 3 in de beste koop van Chili aldus een Amerikaans top wijn magazine).

Veel Liefs en kusjes Remco en Janine